Grupa Primus - dotacje unijne Olsztyn

Budowa instalacji OZE w Zakładzie Leczniczym „Słoneczna Polana”

Dar Days Sp. z o.o.

Rewitalizacja zabytkowego budynku Internatu w Olsztynie

Szkoła Policealna

im. prof. Religi w Olsztynie

Przebudowa drogi powiatowej nr 1280N Lidzbark – Koszelewy

Powiat Działdowski

Rozbudowa i doposażenie Woj. Szpitala Dziecięcego

Szpital Dziecięcy w Olsztynie

Budowa ciągu pieszo-rowerowego w Węgorzewie

Gmina Węgorzewo

Szkolenie „Monter PV – zielony zawód przyszłości”

Beneficjent:

Grupa Doradcza Primus s.c.

Budowa budynku biurowo-handlowo-magazynowego firmy M3

M3 Pachucki Zawadka Sp J.

Zaufali nam:
  • Hotel anders
  • inter parts

EKO SMAKI

Projekt „Eko smaki” jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.

Celem projektu jest zwiększenie możliwości zatrudnienia 45 uczniów (33 kobiet, 12mężczyzn), podniesienie ich kompetencji i umiejętności zawodowych, a także 40 nauczycieli (34kobiet, 6mężczyzn) poprzez realizację kursów, szkoleń zawodowych oraz staży uczniowskich przy współpracy z przedsiębiorcami oraz podniesienie jakości oraz atrakcyjności kształcenia Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie w okresie od 1.04.2024 do 31.08.2025r.

Projekt obejmie wsparciem

Projekt zakłada realizację następujących form wsparcia:

  1. Na rzecz Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych im. Wisławy Szymborskiej w Olsztynie:
    • Przekazanie na rzecz szkoły zakupionego na cele projektu sprzętu
    • Szkolenia nauczycieli ZSGS
  2. Na rzecz uczniów:
    • Kursy/szkolenia odpowiadające na potrzebę doskonalenia umiejętności praktycznych i zawodowych uczniów adekwatnych do kierunku nauki i zapotrzebowania na regionalnym rynku pracy.:
      • Kurs barmański z elementami obsługi klienta
      • Kurs baristy z elementami obsługi klienta
      • Kurs sommeliera z elementami obsługi klienta
      • Nowoczesne desery – monoporcje
      • Kuchnia cateringowo-bankietowa
      • Wędzona ryba po warmińsku
      • Zero waste i less waste, od korzenia po nać – dania kuchni wegetariańskiej
      • Kuchnia regionalna Warmii i Mazur
      • Kurs menadżer restauracji
    • Wsparcie odpowiadające na potrzebę praktycznego kształcenia uczniów w rzeczywistych warunkach pracy z uwzględnieniem najnowszych trendów technologicznych, we współpracy z pracodawcami w celu włączenia ich w proces kształcenia zawodowego:
      • Wyjazd edukacyjny – organizacja pracy w branży Horeca
      • Staże uczniowskie
    • Szkolenia z kompetencji miękkich:
      • Kompetencje miękkie: Zarządzanie stresem; Pewność siebie na rozmowie kwalifikacyjnej; Kreatywność i innowacyjność
      • Warsztaty VR z wykorzystania rozszerzonej rzeczywistości do rozwijania kompetencji miękkich
      • Edukacja Finansowa
  3. Na rzecz nauczycieli:
    • Nowoczesna organizacja usług gastronomicznych i cateringu
    • Kuchnia cateringowo-bankietowa
    • Kurs baristy z obsługą klienta
    • Zdrowa beztłuszczowa kuchnia Warmii i Mazur w nowych aranżacjach
    • Nowoczesny słodki stół – monoporcje w wersji klasycznej, bez cukru, bez glutenu, wegańskie
    • Trening odporności na stres w pracy nauczyciela
    • Trudny uczeń. Jak radzić sobie z uczniem sprawiającym problemy wychowawcze?
    • Sztuka skutecznej komunikacji 

Zaplanowane rezultaty projektu:

  1. Liczba przedstawicieli kadry szkół i placówek systemu oświaty, którzy uzyskali kwalifikacje – 35 osób, w tym 30 kobiet
  2. Liczba uczniów, którzy nabyli kwalifikacje –  45 osób, w tym 33 kobiety
  3. Liczba uczniów, którzy nabyli kompetencje po kursie barmańskim – 21 osób, w tym 15 kobiet
  4. Liczba uczniów, którzy nabyli kompetencje po kursie baristy –  21 osób, w tym 15 kobiet
  5. Liczba uczniów, którzy nabyli kompetencje po kursie sommeliera – 7 osób, w tym 6 kobiet
  6. Liczba uczniów, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu Nowoczesne desery – monoporcje – 7 osób, w tym 6 kobiet
  7. Liczba uczniów, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu kuchnia cateringowo-bankietowa – 7 osób, w tym 6 kobiet
  8. Liczba uczniów, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu Wędzona ryba po warmińsku – 5 osób, w tym 3 kobiety
  9. Liczba uczniów, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu Zero waste i less waste  – 7 osób, w tym 6 kobiet
  10. Liczba uczniów, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu Kuchnia regionalna Warmii i Mazur  – 7 osób, w tym 5 kobiet
  11. Liczba uczniów, którzy nabyli kompetencje po kursie Menadżer restauracji – 7 osób, w tym 5 kobiet
  12. Liczba uczniów, którzy nabyli kompetencje po wyjeździe edukacyjnym – 18 osób, w tym 14 kobiet
  13. Liczba uczniów, którzy nabyli kompetencje miękkie – 40 osób, w tym 30 kobiet
  14. Liczba uczniów, którzy ukończyli staże uczniowskie – 31 osób, w tym 23 kobiety
  15.  Liczba nauczycieli, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu Nowoczesna organizacja usług gastronomicznych i cateringu – 7 osób, w tym 6 kobiet
  16. Liczba nauczycieli, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu Kuchnia cateringowo-bankietowa – 7 osób, w tym 6 kobiet
  17. Liczba nauczycieli, którzy nabyli kompetencje po kursie baristy – 7 osób, w tym 6 kobiet
  18. Liczba nauczycieli, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu Zdrowa beztłuszczowa kuchnia Warmii i Mazur  – 7 osób, w tym 6 kobiet
  19. Liczba nauczycieli, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu Nowoczesny słodki stół – 7 osób, w tym 6 kobiet
  20. Liczba nauczycieli, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu Trening odporności na stres – 36 osób, w tym 32 kobiety
  21. Liczba nauczycieli, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu Trudny uczeń   – 7 osób, w tym 6 kobiet
  22. Liczba nauczycieli, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu Sztuka skutecznej komunikacji – 7 osób, w tym 6 kobiet
  23. Liczba uczniów, którzy nabyli kompetencje po szkoleniu Edukacja finansowa – 40 osób, w tym 30 kobiet

wartość projektu: 692 422,84zł

wysokość wkładu Funduszy Europejskich: 588 559,41 zł

#FunduszeUE  #FunduszeEuropejskie

Dokumenty rekrutacyjne do projektu:

-Regulamin rekrutacji i uczestnictwa w projekcie 16.04.2024

-Dokumenty ucznia

-Dokumenty ucznia do druku

-Dokumenty nauczyciela

-Dokumenty nauczyciela do druku


[wysija_form id="3"]