Grupa Primus - dotacje unijne Olsztyn

Rozbudowa i doposażenie Woj. Szpitala Dziecięcego

Szpital Dziecięcy w Olsztynie

Budowa instalacji OZE w Zakładzie Leczniczym „Słoneczna Polana”

Dar Days Sp. z o.o.

Rewitalizacja zabytkowego budynku Internatu w Olsztynie

Szkoła Policealna

im. prof. Religi w Olsztynie

Przebudowa drogi powiatowej nr 1280N Lidzbark – Koszelewy

Powiat Działdowski

Budowa ciągu pieszo-rowerowego w Węgorzewie

Gmina Węgorzewo

Szkolenie „Monter PV – zielony zawód przyszłości”

Beneficjent:

Grupa Doradcza Primus s.c.

Budowa budynku biurowo-handlowo-magazynowego firmy M3

M3 Pachucki Zawadka Sp J.

Zaufali nam:
  • warmiolandia
  • młodzi duchem
  • Slonce
  • Hotel anders
  • Eltel
  • inter parts

„Gastronauci”

EFS_poziom_polskie_kolor

Projekt „Gastronauci” jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Regionalny Program Operacyjny Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020, Priorytet 2. Kadry dla gospodarki, Działanie 2.4 Rozwój kształcenia i szkolenia zawodowego, Poddziałanie 2.4.1 Rozwój kształcenia i szkolenia zawodowego.

Grupa Doradcza Primus s.c. zaprasza uczniów i uczennice klas III i IV (zawód technik technologii żywności, technik żywienia i usług gastronomicznych, kelner) oraz nauczycieli Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie do udziału w projekcie obejmującym szkolenia zawodowe, szkolenia z kompetencji miękkich oraz staż zawodowy. Celem projektu jest zwiększenie możliwości zatrudnienia uczniów oraz podniesienie kompetencji nauczycieli.

Projekt obejmuje:

1.dla uczniów

  1. Kurs barmański z elementami obsługi klienta
  2. Kurs-tradycyjne technologie w przetwórstwie żywności
  3. Kurs somelierski z elementami obsługi klienta
  4. Kurs – Ocena jakości żywności tradycyjnej
  5. Kurs menadżer restauracji
  6. Kurs baristy z elementami obsługi klienta
  7. Kurs-Nowe trendy i techniki w sporządzaniu potraw kuchni polskiej – regionalnej
  8. Kurs-Najlepszy w kuchni zakończony konkursem

 

2. dla nauczycieli

  1. Kurs dietetyczny
  2. Kurs – System gastronomiczny
  3. Kurs kulinarny – obróbka mięsa i ryb
  4. Kurs kulinarny- przygotowanie dań z mąki i kasz

 

W ramach projektu zapewniamy:

 

Poniżej zamieszczamy dokumenty rekrutacyjne

 

Główny cel projektu: Zwiększenie możliwości zatrudnienia 40 UP (16 uczniów i 24 uczennic Technikum) oraz podniesienie kompetencji 22 nauczycieli (20 kobiet i 2 mężczyzn) Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie, poprzez wprowadzenie praktycznej nauki zawodu połączonej z realizacją stażu oraz nabycie kompetencji miękkich w czasie trwania projektu.

Wartość projektu: 525460,00 zł

Wkład Europejskiego Funduszu Społecznego: 446641,00 zł

Planowane efekty do osiągnięcia w projekcie:

– uzyskanie kwalifikacji lub nabycie kompetencji po opuszczeniu programu przez nauczycieli kształcenia zawodowego oraz instruktorów praktycznej nauki zawodu

– uzyskanie kompetencji przez uczniów po kursach: barmańskim, tradycyjne technologie w przetwórstwie żywności, somelierskim, ocena jakości żywności tradycyjnej, menadżera restauracji, baristy, nowe trendy i techniki w sporządzaniu potraw kuchni polskiej – regionalnej, Najlepszy w kuchni

– uzyskanie kompetencji przez nauczycieli po kursach: kulinarny – obróbka mięsa i ryb, kulinarny – przygotowanie dań z mąki i kaszy, System gastronomiczny, dietetycznym

– uczestnictwo w stażach uczniów i nauczycieli

EFS_poziom_polskie_kolor

Newsletter: